Page 34 - Guia 2000
P. 34
34 receptes
Panadons d’espinacs,
panses i pinyons
Aquesta és una recepta de temporada, se solen fer
el Dimecres Sant, per menjar-los el dijous i divendres,
ja que és temps de Quaresma i no es podia menjar
carn antigament, encara que ara tot això ja no es fa
massa, la veritat és que són boníssims.
Necessitarem un quilo d’espinacs, 100 g de
pinyons, 100 g de panses, 2 grans d’all, 250 g de farina
normal, 125 g d’aigua, un polsim de sal i 7 g de llevat de i ho reservem tapat amb un drap una hora. Passat el
forner en pastilla. Primer triarem els espinacs només temps estirem amb un corró mullat d’oli cada una de
deixant les fulles, els rentem i els posarem a coure en les boles més o menys en forma rodona, i posem el
una paella amb tres cullerades d’oli i els alls trinxats, farcit d’espinacs en una vora, com una cullerada i mitja
donarem uns quants tombs fins que siguin mig cuits, i tanquem enrotllant les vores.
afegim els pinyons i les panses donem tres tombs i
reservem en un colador perquè perdin l’oli. Pintarem cada un amb oli i posarem al forn. Quan
els vegem daurats retirem i tornem a pintar una mica
Escalfem el forn a 210°. Ara farem la pasta barrejant amb oli per donar brillantor. Si no es volen fer al forn
la farina, l’aigua i la sal després afegim el llevat esmicolat es poden fregir amb abundant oli.
i pastem fins que quedi elàstic. Fem boles d’uns 50 g
GUIA 2000