Page 34 - Guia 2000
P. 34

34   receptes
       Panadons d’espinacs,
       panses i pinyons
         Aquesta és una recepta de temporada, se solen fer
       el Dimecres Sant, per menjar-los el dijous i divendres,
       ja que és temps de Quaresma i no es podia menjar
       carn antigament, encara que ara tot això ja no es fa
       massa, la veritat és que són boníssims.

         Necessitarem  un  quilo d’espinacs, 100  g  de
       pinyons, 100 g de panses, 2 grans d’all, 250 g de farina
       normal, 125 g d’aigua, un polsim de sal i 7 g de llevat de   i ho reservem tapat amb un drap una hora. Passat el
       forner en pastilla. Primer triarem els espinacs només   temps estirem amb un corró mullat d’oli cada una de
       deixant les fulles, els rentem i els posarem a coure en   les boles més o menys en forma rodona, i posem el
       una paella amb tres cullerades d’oli i els alls trinxats,   farcit d’espinacs en una vora, com una cullerada i mitja
       donarem uns quants tombs fins que siguin mig cuits,   i tanquem enrotllant les vores.
       afegim els pinyons i les panses donem tres tombs i
       reservem en un colador perquè perdin l’oli.   Pintarem cada un amb oli i posarem al forn. Quan

                                                  els vegem daurats retirem i tornem a pintar una mica
         Escalfem el forn a 210°. Ara farem la pasta barrejant   amb oli per donar brillantor. Si no es volen fer al forn
       la farina, l’aigua i la sal després afegim el llevat esmicolat   es poden fregir amb abundant oli.
       i pastem fins que quedi elàstic. Fem boles d’uns 50 g








































       GUIA 2000
   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39