Page 28 - Guia 2000
P. 28
28 la recepta
Tronc de Nadal perquè quedi totalment rectangular. Sobre un drap
net, posarem la nostra planxa i l’embolicarem al
Ingredients costat del drap perquè agafi forma i la deixarem
75 g de farina i 75 g de sucre (repartir en dos vasets: refredar bé.
38 g). 3 rovells i 3 clares d’ou, una mica de sal, un Desenrotlleu el pa de pessic lentament i farciu amb
sobre de Royal. Una cullerada de sucre vainilla. 400 confitura de taronja. També el podeu farcir amb
g de xocolata negra i 200 g de confitura de taronja xocolata de cobertura, mantega fosa, sucre i un
rajolí de rom.
Elaboració Finalment, enrotlleu-la com si fos un braç de gitano
Muntarem les clares amb el sucre vainilla i la meitat i cobriu el tronc de xocolata. Per donar-li forma de
del sucre. Posarem els rovells amb la resta del sucre tronc, feu uns dibuixos arrossegant la forquilla i li
i els batrem molt bé. Als rovells, li anirem afegint en feu les ratlles.
diverses vegades les clares muntades a poc a poc i Decoreu el tronc i ja ho teniu tot preparat per a
de manera envoltant. A la farina hi afegim el paquet una fi de festa deliciosa!
de royal i la tamisarem. L’afegirem a la barreja en
un parell de vegades i també de manera envoltant,
l’anirem integrant a la massa.
Ficarem la massa sobre un paper d’enfornar a la
safata del forn. Acabarem de distribuir tota la massa
amb una espàtula.
Forn preescalfat a 180 graus: 10 minuts.
Un cop cuita, la deixarem temperar (no refredar) i
li traurem el paper d’enfornar. Tallarem el sobrant
Bones
Festes
GUIA 2000