Page 28 - Guia 2000
P. 28

28   la recepta
       Tronc de Nadal                             perquè quedi totalment rectangular. Sobre un drap
                                                  net, posarem la nostra  planxa  i l’embolicarem al
       Ingredients                                costat  del  drap  perquè  agafi  forma  i  la  deixarem
       75 g de farina i 75 g de sucre (repartir en dos vasets:   refredar bé.
       38 g). 3 rovells i 3 clares d’ou, una mica de sal, un   Desenrotlleu el pa de pessic lentament i farciu amb
       sobre de Royal. Una cullerada de sucre vainilla. 400   confitura  de  taronja. També  el  podeu  farcir  amb
       g de xocolata negra i 200 g de confitura de taronja  xocolata  de  cobertura, mantega  fosa, sucre i un
                                                  rajolí de rom.
       Elaboració                                 Finalment, enrotlleu-la com si fos un braç de gitano
       Muntarem les clares amb el sucre vainilla i la meitat   i cobriu el tronc de xocolata. Per donar-li forma de
       del sucre. Posarem els rovells amb la resta del sucre   tronc, feu uns dibuixos arrossegant la forquilla i li
       i els batrem molt bé. Als rovells, li anirem afegint en   feu les ratlles.
       diverses vegades les clares muntades a poc a poc i   Decoreu el tronc i ja ho teniu tot preparat per a
       de manera envoltant. A la farina hi afegim el paquet   una fi de festa deliciosa!
       de royal i la tamisarem. L’afegirem a la barreja en
       un parell de vegades i també de manera envoltant,
       l’anirem integrant a la massa.
       Ficarem la massa  sobre un paper d’enfornar  a  la
       safata del forn. Acabarem de distribuir tota la massa
       amb una espàtula.
       Forn preescalfat a 180 graus: 10 minuts.
       Un cop cuita, la deixarem temperar (no refredar) i
       li traurem el paper d’enfornar. Tallarem el sobrant


                                             Bones
                                              Festes


































       GUIA 2000
   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33