Page 30 - Guia 2000
P. 30
30 serveis
Tortell de reis vegetal i hi ficarem la massa donant-li la forma de
Esponja ingredients: 45 g de llet sencera, 12 g de tortell. Deixarem fermentar una hora més dins del
llevat fresc, ½ ou, 180 g de farina de força. Brioix forn apagat.
ingredients: 100 g de farina de força, 60 g de sucre, Ara pintarem el tortell amb ½ ou batut barrejat
2 ous, 85 g de mantega, una cullerada d’aigua de amb una cullerada de llet i el decorarem al nostre gust
tarongina (azahar), 3 g de sal, ratlladura de llimona i (sucre escarxat, ametlles laminades, fruita confitada…).
de taronja. Preescalfar el forn a 180° turbo dalt i baix i fornejar
Ficarem a la panificadora: 43 g de llet temperada, durant 20 minuts. Es pot ficar un paper d’alumini per
13 g de llevat fresc, mig ou i 90 g de farina de força. damunt si veieu que es daura molt.
Pastarem i al cap de 5 minuts pararem la màquina i Una vegada estigui fred es parteix per la meitat i es
hi abocarem per damunt els altres 90 g de farina i farceix de nata (700 ml de nata per muntar amb cinc
que fermenti durant 45 minuts. L’esponja s’esquerdarà cullerades de sucre glas).
deixant veure la massa.
Passats els 45 minuts de ferment afegirem a la
massa-esponja el brioix: 100 g de farina de força, 60 g
de sucre, 2 ous, una cullerada d’aigua de tarongina, 3 g
de sal, ratlladura de llimona i de taronja.
Ho pastarem tot junt durant uns 10 minuts. Ara
hi afegirem a poc a poc 85 g de mantega a daus i a
temperatura ambient i pastarem 15 minuts més.
Sucarem amb oli un bol i hi deixarem fermentar
unes dues hores i mitja dins el forn apagat.
A la platera del forn hi ficarem una fulla de paper
GESTISERVEI, S.L.
Assegurances
Assessoria jurídica
Bones
Festes Bones Festes
C/ Florida, 15 - 25230 Mollerussa
Tel./Fax 973 711 660
info@gestiservei.com
GUIA 2000