Page 20 - Guia 2000
P. 20
20 serveis
Beneficis nutricionals del pa ja que aquesta en fa un predigestió i ens permet
Els beneficis nutricionals que ens pot aportar el incorporar-lo al cos de forma més gradual.
pa són molt nombrosos, sobretot si el pa està fet Un altre element que ens aporta són minerals
de forma correcta amb farina, llevat o massa mare, com el calci, el ferro, el seleni, el potassi, el fòsfor
aigua i sal. i el zinc, aquí un altre cop és vital la funció de la
El pa forma part de la base de la piràmide massa mare, ja que ens permet assimilar-los millor a
alimentària, on se situen els hidrats de carboni, que l’haver-los predigerit abans.
han d’aportar almenys un 50% del total de calories Per últim el pa ens aporta vitamines, sobretot
diàries. A més a part d’aportar-nos hidrats de del grup B que ens ajuden a assimilar els hidrats de
carboni complexos que ens proporcionen energia carboni del propi pa, i algunes del grup E que tenen
de llarga durada també ens aporta altres elements un alt poder antioxidant.
beneficiosos per la nostra salut que veurem a
continuació.
Comencem per la proteïna, aquesta combinada
amb llegums o fruita seca ens aporta la proteïna
completa, que seria la mateixa que podríem trobar
en la proteïna animal. També ens aporta fibra, a
través del segó, aquest és important incorporar-
lo a poc a poc al cos perquè no s’endugui altres
elements com el ferro, el calci o les vitamines, per
això es recomana consumir pa fet amb massa mare,
GUIA 2000