Page 20 - Guia 2000
P. 20

20   serveis
       Beneficis nutricionals del pa              ja que aquesta en fa un predigestió i ens permet
         Els beneficis nutricionals que ens pot aportar el   incorporar-lo al cos de forma més gradual.
       pa són molt nombrosos, sobretot si el pa està fet   Un altre element que ens aporta són minerals
       de forma correcta amb farina, llevat o massa mare,   com el calci, el ferro, el seleni, el potassi, el fòsfor
       aigua i sal.                               i el zinc, aquí un altre cop és vital la funció de la
         El pa forma part de la base  de la piràmide   massa mare, ja que ens permet assimilar-los millor a
       alimentària, on se situen els hidrats de carboni, que   l’haver-los predigerit abans.
       han d’aportar almenys un 50% del total de calories   Per últim el pa ens aporta vitamines, sobretot
       diàries.  A més a part d’aportar-nos hidrats de   del grup B que ens ajuden a assimilar els hidrats de
       carboni complexos que ens proporcionen energia   carboni del propi pa, i algunes del grup E que tenen
       de llarga durada també ens aporta altres elements   un alt poder antioxidant.
       beneficiosos  per  la  nostra  salut  que  veurem  a
       continuació.
         Comencem per la proteïna, aquesta combinada
       amb  llegums  o  fruita seca  ens  aporta  la proteïna
       completa, que seria la mateixa que podríem trobar
       en  la  proteïna  animal. També  ens  aporta  fibra,  a
       través del segó, aquest  és important incorporar-
       lo a poc a poc al cos perquè no s’endugui altres
       elements com el ferro, el calci o les vitamines, per
       això es recomana consumir pa fet amb massa mare,







































       GUIA 2000
   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25